19ago
Como gozar dun bo viño en Galicia

Como gozar dun bo viño en Galicia

Se tes ocasión de visitar Galicia, poida que che apetéza unha deliciosa sesión de enoturismo, xa que xunto ás nosas fermosas paraxes verdes e costas de ensoño, a gastronomía e a completa oferta de viños son atractivos turísticos que impulsan a moitos a facer as maletas e gozar cos cinco sentidos do produto dos viñedos galegos xunto coas variadas delicias culinarias.

Existen diversas rutas enoturísticas en Galicia que che relatamos a continuación. Prepara o teu padal!

Principais rutas galegas do viño

Ribeira Sacra: é a máis antiga de todas as rutas de enoturismo. Habitualmente os visitantes pernoitan nunha adega, ou en San Clodio, un mosteiro estreitamente vinculado á viticultura galega. Gozar dun Ribeiro e pasear polos seus cañóns constitúe unha experiencia exquisita.

Foto: Santi Villamarín url

A segunda en antigüidade é a de Valdeorras, onde o viño adoita combinarse con deliciosos embutidos típicos da zona, ademais de gozar da paisaxe do Sil e as montañas circundantes. Por outra banda, neste lugar áchase a única adega dedicada exclusivamente á elaboración de espumosos.

A animada zona das Rías Baixas permite gozar dunha cata de viño fabulosa e á vez, pasear por xardíns de pazos con adegas, como o de Baión, Fefiñáns, Rubiáns e Barrantes.

Monterrei trátase da ruta máis nova, aínda que con moita historia tras de si que merece a pena vivir en persoa. Viñedos ao pé do castelo que lle dá nome a todo o val e unha paisaxe espectacular e frondosa son un aliciente para aqueles turistas que decidan catar os seus viños.

Consellos para gozar do viño

A temperatura é fundamental para aproveitar e percibir os seus aromas e sabores: Os viños brancos deben servirse moi fríos e é importante mantelos frescos durante toda a comida. En cambio, os tintos deben servirse e consumirse a unha temperatura de aproximadamente 16-18 graos.

Foto: Juantiagues url

• Se vas consumir diferentes viños ao longo da comida, é recomendable ir desde o máis lixeiro ao máis escuro. Así que xa sabes, primeiro goza do branco e despois do tinto.

Non enchas a copa ata arriba: Aconséllase non pasar máis de 2/3 da súa capacidade para que a copa poida recoller os aromas do viño adecuadamente.

Ademais, devandito espazo permitirache axitar o contido da copa sen derramalo.

• No terreo da maridaxe, o máis habitual é maridar o viño branco cos peixes e mariscos e os tintos con carne. Con todo, moitos dos viños dispoñen dunha ficha de cata con recomendacións para este aspecto.