10feb
Deliciosos platos típicos propios de Pontevedra

Deliciosos platos típicos propios de Pontevedra

Ningún afeccionado á gastronomía nin "persona de bo dente" sae de Galicia co estómago baleiro. Entre os seus apetitosos pratos típicos, cultura de bares e tapas ou produtos frescos procedentes do mar e da horta destacan aqueles pratos típicos da provincia de Pontevedra, unha rexión caracterizada pola proliferación de prestixiosas adegas na zona das Rías Baixas, marisco envexable e unha rica tradición de furanchos e padais exquisitos.

Así, a gastronomía de Pontevedra está principalmente ligada ao mar e aos grandes viños. Hoxe queremos lembrarche cales son algúns dos seus pratos e comidas máis clásicos e que non podes perder se visitas esta zona da nosa xeografía en busca de paraxes como as Cíes, a cidade de Pontevedra, Cabo Home, as praias ou Combarro, o pobo de ensoño que che mergullará nun conto. 

A comida máis rica que podes degustar en Pontevedra 

  • Polbo "á feira": Que se pode degustar só ou acompañado con cachelos -patacas cocidas-, cuberto de sal gordo e pemento e servido en rodaxas para degustar con escarvadentes e en prato de madeira como manda a tradición, este produto é un manxar en toda a xeografía galega. Nas Rías Baixas podes degustalo acompañándoo dun rico viño albariño para completar a maridaxe. 
  • Lamprea: Algúns expertos categorizan o sabor e a textura deste prezado peixe como similar ao da caza e o estofado. En Pontevedra é habitual gozar dela cociñada co seu sangue e preparada cun bo chorro de viño tinto, creando un delicioso guiso que moitos acompañan cun Mencía. As zonas  por excelencia deste manxar son a do Miño (Arbo, As Neves, Tui) e a zona de Pontecesures e Valga, aínda que se pode atopar en moitos restaurantes doutros municipios de Pontevedra. 
  • A carne de porco é unha das máis degustadas, especialmente pola tradición das matanzas realizadas nas zonas de interior da provincia, como chacinería do municipio de Lalín e o seu famoso cocido de Entroido. Destacan o lacón con grelos e a exquisita carne de vacún das ganderías das comarcas do interior e mesmo da costa, como Moaña.
  • O marisco de Pontevedra é exquisito: Poderás probar, entre outras delicias, os percebes, as zamburiñas que en ocasións copan o recheo das empanadas, as famosas vieiras de Cambados, as ostras de Arcade, os mexillóns ou a langosta con chocolate. 

Se falamos das feiras gastronómicas máis importantes da provincia, a Festa dá Ameixa de Carril en Vilagarcía de Arousa, a do Albariño en Cambados -a festa vinícola máis antiga de Galicia, a segunda de España e que se acha dentro do conxunto de Festas de Interese Turístico Nacional-, a amentada Feira do Cocido en Lalín, a do Marisco no Grove ou a da empanada en Bandeira, son algunhas das máis destacadas do ano e unha boa mostra da saúde da gastronomía pontevedresa.