Data: 1º venres de xullo.
Importancia: Dende o ano 1999 celébrase na vila de Silleda a festa de exaltación do lacón, producto típico da zona.
Actos: Degustación de plato típico baixo carpa. Grupos de música tradicional e peche con actuación de orquestras.
Organización: A cea comeza ás dez da noite, baixo a carpa montada na Praza de Feira Vella. A asistencia media é dunhas 1.500 persoas, o que da idea do relevo que foi tomando en pouco tempo. A dificultade da preparación do manxar nas dúas formas de presentación, cocido ou asado, quedou superada pola colaboración das panaderías que ofrecen os seus fornos de forma totalmente desinteresada e dunha empresa de Lalín para presentar o produto cocido. Quedan así os 270 lacóns listos para servir.
A Organización aconsella facer as reservas e o pago con suficiente antelación nos lugares de costume.
Outros detalles:
Hora de comezo: 22:00 horas.
Menú: lacón cocido ou asado, queixo con marmelo, pan, viño e refrescos.
Nota: aconséllase facer reservas de mesa nos lugares de costume.
Fuente: tursmosilleda.es